Iot Tillgångsspårningsenhet

Keep scrolling! Keep scrolling!

IOT TILLGÅNGSSPÅRNINGSENHET

Spårningssystem för fordon och företagstillgångar

ÖVERSIKT

Ptag2 är en ”IoT-tillgångsspårningsenhet” och är en produkt från PostTrack. Den här enheten byggdes för att övervaka tillgångars rörelse och geoposition.

System för spårning av tillgångar använder GPS-spårningsenheter, streckkoder eller RFID-taggar för att hjälpa till att hantera utrustning (vanligtvis värdefulla tillgångar som generatorer, verktyg eller OHV). Det används för att öka säkerheten och effektiviteten hos ett företags fysiska tillgångar.

TEKNIKVAL

Efter att ha utfört omfattande forskning om olika teknologistackar beslutades att använda Hardware ARM Cortex M0-baserade mikrokontroller, för mjukvaruutveckling användes C/C++. Vi använde Microchip Studio som en IDE (utvecklingsmiljö).

UTMANINGEN

IoT Asset Tracking-enheter har anslutningsmöjligheter och strömberoende.
Även om det kan verka som att IoT-enheter utför enkla uppgifter, som att räkna instegssvep vid en säker dörr, är de faktiskt resultatet av mycket komplex teknik. Dessutom, om de tillhandahåller kritisk data till ett annat arbetsflöde eller system, kan de ha en negativ inverkan på allt som är kopplat till det.
Det är svårt att hålla data som samlas in och överförs av IoT-enheter säkra när de utvecklas och expanderar under användning.

IMPLEMENTERING AV LÖSNING

Vi började arbeta dedikerat för PostTrack IoT tillgångsspårningsenhet, och arbetade sedan på den här enheten på distans och utförde konfigurationer och operationer för parametrarna. Genom felsökning kunde vi identifiera och lösa problemen. Uppdatering av firmware var en mycket viktig del. Vi har tillhandahållit stöd för att köra FOTA-processen (Firm Over the Air) på enheter i fält.

KONTAKTA OSS FÖR EN FRI IT-KONSULTATION

Behöver du hjälp med att förstärka ditt team, alternativt saknar ett team och behöver hjälp? Fyll i formen nedan för att få en fri konsultation och få veta hur Digital Dividend kan hjälpa er med att få ert företag att växa

  Bevisa att du är människa genom att välja Stjärna.

  VAD HÄNDER HÄRNÄST?

  • Vår support kontaktar dig inom kort efter att ha läst om era behov
  • Om du har bett om det, så signerar vi en NDA för att säkerställa högsta nivå av dataskydd
  • Vår säljkontakt sätter sedan ihop ett omfattande projekt och affärsförlag (kan exemplevis innehålla estimerad tidslinje, investering, lista på CV över konsulter, m.m.)
  • Det dedikerade teamet för ditt projekt kan börja arbeta inom 10 dagar