dd-logo-loader
logo
logo

Datalogger

  • default

Datainsamlare för en spårningsenhet

En loggningsenhet byggdes av vår kund för att spara loggdata från en spårningsenhet. I olika länder var problemet främst relaterat till mobilnätsanslutningar och tillgänglighet. Spårningsenheterna genererar data som endast kan ses genom att ansluta enheter till en serieanslutningsterminal. Tidigare hade vi ingen aning om varför vissa enheter inte fungerade korrekt. För att identifiera den exakta orsaken hittade vi ett sätt att se data som genererades av enheterna. Loggningsenheten hjälpte oss att noggrant ta reda på problemen.

data-logger-banner

TEKNOLOGIVAL

Efter omfattande forskning kring olika teknikstackar beslutades det att använda mikrokontroller baserade på ARM Cortex M0 för hårdvaran. För mjukvaruutveckling användes C/C++. Vi började arbeta med CANvas verktyg för CAN-bus datalogger och Wireshark.
data-logger-image-1
data-logger-image-1

UTMANINGEN

Nätverkstillgänglighet var en betydande utmaning i flera länder för att fånga spårningsdata.

Felsökning av spårningsenheter var mest svårt utan datavisualisering.

Att lägga till en datalogger till en befintlig spårare hade kapacitets-, storleks- och kostnadsbegränsningar.

LÖSNINGSIMPLEMENTATION

Vi har påbörjat arbetet med firmware för en datalogger som kan fortsätta att logga data från spårningsenheter. För att enkelt kunna placeras och installeras i ett fordon har vi förberett en testbox som innehåller spårningsenheten och en datalogger. Efter att ha testat flera gånger lyckades vi framgångsrikt köra en loggenhet som kan fortsätta att logga data från spårningsenheten.

Har du några frågor?

This site is registered on wpml.org as a development site.