dd-logo-loader
logo
logo

IoT-enhet för spårning av tillgångar

  • default

Spårningssystem för fordon och företagstillgångar

"Ptag2" är en "IoT tillgångsspårningsenhet" och är en produkt av PostTrack. Denna enhet utvecklades för att övervaka rörelsen av tillgångar och geografisk positionering. System för spårning av tillgångar använder GPS-spårningsenheter, streckkoder eller RFID-etiketter för att hjälpa till att hantera utrustning (vanligtvis värdefulla tillgångar som generatorer, verktyg eller terrängfordon). Den används för att öka säkerheten och effektiviteten för ett företags fysiska tillgångar.

TEKNIKVAL

Efter omfattande forskning på olika teknikstackar beslutades det att använda mikrokontrollers baserade på ARM Cortex M0 för hårdvaran. För programvaruutveckling användes C/C++. Vi använde Microchip Studio som en IDE (utvecklingsmiljö).
iOT-image-2
iOT-image-1

UTMANINGEN

IoT-tillgångsspårningsenheter har beroenden av anslutning och ström.
Även om det kan verka som att IoT-enheter utför enkla uppgifter, såsom att räkna antalet inpasserade svep vid en säker dörr, är de faktiskt resultatet av mycket komplex teknik. Dessutom, om de tillhandahåller kritisk data till en annan arbetsflöde eller ett annat system, kan de ha en negativ inverkan på allt som är anslutet till dem.
Det är svårt att hålla den data som samlas in och överförs av IoT-enheter säker, eftersom de utvecklas och expanderar under användning.

LÖSNINGSIMPLEMENTERING

Vi började arbeta engagerat med PostTrack IoT tillgångsspårningsenheten och arbetade sedan med denna enhet på distans, genomförde konfigurationer och operationer för parametrarna. Genom felsökning kunde vi identifiera och lösa problemen. Uppdatering av fast programvara var en mycket viktig del. Vi har gett support för att köra processen för fast programvara över luften (Firmware Over the Air – FOTA) på enheter ute i fält.

Har du några frågor?

This site is registered on wpml.org as a development site.