dd-logo-loader
logo
logo

Smart Ventilationssystem

  • default

Ventilationssystem för kall miljö

En smart enhet utformades speciellt för att hantera kalla miljöer där bevarandet av värmeenergi är viktigt under vintern. Enheten kunde övervaka luftkvaliteten och kontrollera luftflödet inom snäva gränser. Balansen upprätthålls mellan den kalla luften utifrån och värmen inuti byggnaden och husvagnarna.

smart-ventilation-banner

TEKNIKVAL

Efter omfattande forskning kring olika teknikstackar har vi beslutat att använda C/C++ för att programmera firmwaren och skapa GUI för produkten med hjälp av C#. Ramverket som används är Atmel Software Framework (ASF). För kommunikation använde vi Bluetooth, I2C, SPI, USB, HID och LIN. De sensorer vi använde är trycksensorer, temperatursensorer, luftkvalitetssensorer och CO2-sensorer.
smart-ventilation-image-1
smart-ventilation-image-2

UTMANINGEN

En smart ventil kan vara ganska dyr från början, med en startpaket som kostar cirka 200 USD och andra ventiler som kostar uppemot 600 USD.
Den kräver också användning av en smart termostat för att fungera korrekt.
Om luften byts ut oftare än nödvändigt leder det till överdriven torkning och onödig energiförbrukning.

LÖSNINGSIMPLEMENTERING

Intelligenta algoritmer utvecklades och logik tillämpades programmatiskt. Dessa algoritmer användes för att kontrollera luftflödet för att upprätthålla balansen mellan luftströmmarna. Vårt huvudsakliga fokus låg på elektronik- och firmware-delen under hela projektet.

Har du några frågor?

This site is registered on wpml.org as a development site.