dd-logo-loader
logo
logo

Vindkraftslösning

  • default

Energilösning leverantör i Sverige

Vår kunds mål var att övervaka frekvensen av ett vindturbin för att förhindra att turbinen blåser eller brinner. Digital Dividend utvecklade specifik hårdvara och firmware med hjälp av mikrokontroller och integrerad krets (IC) baserad teknologi, där användaren kan ställa in olika frekvensområden. När räckvidden är inställd kommer enheten automatiskt att övervaka frekvensen och styra turbinhastigheten enligt intervallet.

wind-power-solution-banner

VAL AV TEKNIK

Efter att ha utvärderat olika teknologier har vi beslutat att göra detta projekt genom inbäddad systemteknik där vi har använt en mikrokontroller, signalbehandling och analog integrerad krets (IC) teknologi, vi programmerade mikrokontrollern med C-språk och för PCB (Printed Circuit Board) använde Ki -Cad och för simulerings- och teständamål använde vi Proteus och Multisim mjukvara

wind-power-solution-image-1
wind-power-solution-image-2

UTMANINGEN

Syftet med detta projekt är att styra frekvensen på ett vindturbin för att förhindra att turbinen blåser upp, vindturbinen beror på vindhastigheten då turbinens hastighet ökar frekvensen vilket inte är lämpligt för vår utrustning och de flesta turbiner exploderar och brinner ut på grund av hög hastighet.

IMPLEMENTERING AV LÖSNINGAR

Syftet med enheten är att övervaka frekvensen, frekvensområdena kommer att ställas in av användaren, vi har tillhandahållit en potentiometer där användaren kan öka eller minska frekvensen och när användaren ställer in frekvensen kommer enheten att agera därefter om frekvensen överstiger den användarspecificerade gränsen, kommer enheten automatiskt att skära av vindturbinbelastningen.

Har du några frågor?

This site is registered on wpml.org as a development site.