Smart Ventilationssystem

Keep scrolling! Keep scrolling!

SMART VENTILATIONSSYSTEM

Ventilationssystem för kall miljö

ÖVERSIKT

En smart enhet designades speciellt för att hantera de kalla miljöer där bevarandet av värmeenergin är viktigt under vintrarna. Enheten kunde övervaka luftkvaliteten och kontrollera luftflödet inom nära gränser. Balansen upprätthålls mellan den kalla luften utifrån och värmen inne i byggnaden samt i husvagnarna.

TEKNIKVAL

Efter att ha utfört omfattande forskning om olika teknologistackar bestämde vi oss för att använda C/C++ för programmering av firmware och skapa GUI för produkten med C#. Ramverket som används är Atmel Software Framework (ASF). För kommunikation använde vi Bluetooth, I2C, SPI, USB, HID, LIN. Sensorerna som vi använde är tryck, temperatur, luftkvalitet och CO2.

UTMANINGEN

En smart ventil kan vara ganska dyr till en början, med ett startpaket som kostar runt 200 USD och andra ventiler kostar uppemot 600 USD.
Det kräver också att man använder en smart termostat för att fungera korrekt.
Om luften byts ut oftare än nödvändigt, orsakar det övertorkning och slöseri med energi.

IMPLEMENTERING AV LÖSNING

Intelligenta algoritmer utvecklades och logik tillämpades programmatiskt. Dessa algoritmer användes för att styra luftflödet för att upprätthålla balansen mellan luftflödena. Vårt huvudfokus var att arbeta med elektroniken och firmware-delen under hela projektet.

KONTAKTA OSS FÖR EN FRI IT-KONSULTATION

Behöver du hjälp med att förstärka ditt team, alternativt saknar ett team och behöver hjälp? Fyll i formen nedan för att få en fri konsultation och få veta hur Digital Dividend kan hjälpa er med att få ert företag att växa

  Bevisa att du är människa genom att välja Nyckel.

  VAD HÄNDER HÄRNÄST?

  • Vår support kontaktar dig inom kort efter att ha läst om era behov
  • Om du har bett om det, så signerar vi en NDA för att säkerställa högsta nivå av dataskydd
  • Vår säljkontakt sätter sedan ihop ett omfattande projekt och affärsförlag (kan exemplevis innehålla estimerad tidslinje, investering, lista på CV över konsulter, m.m.)
  • Det dedikerade teamet för ditt projekt kan börja arbeta inom 10 dagar