dd-logo-loader
logo
logo

Okategoriserad Toppföretag augusti 4, 2023

BEHÖVER JAG ETT INNEHÅLLSHANTERINGSSYSTEM (CMS) FÖR WEBBPLATSER?

Writen by DD-seAdmin@

comments 0

Idag är det nästan ingen som utvecklar webbplatser med hjälp av platta HTML-filer. Med ny och innovativ webbteknik kan du utveckla snygga webbplatser på kortare tid, hantera dina webbplatser, enkelt ändra en webbplats utseende och känsla samt skapa och redigera webbplatsinnehåll utan att bli svettig.

Med ett Content Management System (CMS) kan du göra allt detta, och det har omdefinierat hur webbplatser, bloggar och forum nu utvecklas.

Hur fungerar ett CMS?

Att skapa webbplatser med hjälp av ett komplett CMS tar inte särskilt lång tid. WordPress, Joomla och Drupal är till exempel innehållshanteringssystem som gör det enkelt att utveckla och driftsätta en webbplats. Anledningen är att de använder mallar, som du sedan kan anpassa för att skapa ett unikt utseende och känsla för din webbplats.

Bör jag använda ett Content Management System för min webbplats?

Det korta svaret är nästan alltid ”ja”, men du kan behöva besvara några frågor först. Om du svarar ”ja” på någon av frågorna nedan är det förmodligen bättre för dig med ett CMS.

Du kan behöva ett CMS om:

 • Du vill ha en egen blogg.
 • Du kommer att ladda upp nytt innehåll eller redigera befintliga innehållssidor nästan varje dag, varannan vecka eller varje vecka.
 • Du vill ha ett team av skribenter eller redaktörer som skriver och laddar upp innehåll, eller laddar upp innehåll för ditt godkännande.
 • Du vill enkelt kunna lägga till nya funktioner på din webbplats utan större investeringar.
 • Du vill ofta kunna ändra designen på din webbplats med bara några knapptryckningar.
 • Du vill göra din webbplats redo för olika enheter utan att behöva utveckla en separat mobilwebbplats.
 • Du vill lokalisera din webbplats för olika språk.
 • Du vill erbjuda besökare på din webbplats ett sökalternativ.

Å andra sidan kanske du inte behöver ett CMS om:

 • Du vill ha en webbplats som bara har några få sidor.
 • Du vill inte uppdatera din webbplats ofta.
 • Du vill ha en liten webbplats bara för att visa upp ditt företags portfölj, och du planerar att låta sidorna vara desamma i flera månader i sträck.
 • Du vill ha en webbplats med en enda sida där du inte uppdaterar innehållet.
 • Du vill skapa en mycket skräddarsydd webbplats som du är säker på inte kan utvecklas från ett befintligt CMS.

Genom att besvara dessa frågor kan du avgöra om du behöver ett CMS eller inte. Om du tror att dina krav omfattar en blandning av platta HTML-filer och ett CMS, kan du också välja en hybridlösning.

Att ha en hybridlösning underlättar när det gäller SEO. Om du vill att din webbplats ska synas på Google och Bing hjälper det med regelbundna uppdateringar. Ett av de bästa sätten att hålla din webbplats uppdaterad är att lägga till en blogg.

Då kan det vara bra att ha en hybridlösning för din webbplats. Du kan använda HTML, XHTML och CSS för dina statiska sidor och använda ett CMS för din blogg. När både HTML-webbplatsen och din blogg är klara är det bara att integrera bloggen i HTML-filen.

En fördel med ett CMS är att det ger enkla alternativ för att lägga till och hantera blogginlägg utan att ändra HTML-koden på dina sidor. Dessutom kan du dela bloggåtkomst med en annan skribent så att han eller hon direkt kan lägga till eller hantera innehåll. Allt detta gör ditt liv enklare.

Tags :

Leave A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.