dd-logo-loader
logo
logo

Okategoriserad Toppföretag augusti 4, 2023

HUR MAN BLIR WEBBDESIGNER

Writen by DD-seAdmin@

comments 0

Är du kreativ och tekniskt kunnig?

Anser du att du brinner för både webbteknik och design?

Om du tycker att dina passioner sträcker sig över både de tekniska och kreativa sidorna av huset, är det mycket troligt att webbdesign är något för dig.

En webbplats är nyckeln till att nå globala kunder. Enligt Daily Mail registreras cirka 70 nya domäner och 571 nya webbplatser skapas varje minut. Efterfrågan på webbdesigners finns.

Vem är egentligen en webbdesigner?

Jag ska förklara det enkelt. Att vara webbdesigner är som att vara cyberarkitekt – det är ungefär som att skapa ett företags byggnad i cyberrymden. På samma sätt som en arkitekt måste välja verktyg, platser och material med omsorg, måste en webbdesigner ägna stor uppmärksamhet åt projektkrav, användningsfall, UX, UI och integrationer med andra system.

För att lyckas som webbdesigner krävs självförtroende, passion och förmåga. Det finns många begåvade designers där ute, så för att du ska kunna sticka ut från mängden måste du ha viljan att fortsätta trots utmaningar och motgångar.

Nu kommer vi att dela med oss av några tips för att komma igång med en karriär inom webbdesign.

ATT TA EN EXAMEN ELLER INTE

De flesta webbdesigners är självgående och skaffar sig sina kunskaper och erfarenheter genom gratis online-resurser. Sedan tillämpar de sina kunskaper genom konsekvent övning.

Många fysiska universitet erbjuder nu program för webbdesign, liksom många onlineuniversitet. Studenter som är intresserade av en examen i webbdesign kanske också vill överväga konstskolor samt tekniska institut.

GÅ MED I GEMENSKAPEN

Gå med i ett bra webbdesignforum och följ professionella och erfarna webbdesigners – gör dem till dina jämlikar och följ deras råd. Dessutom kan du bli en del av den större webbdesigngemenskapen och komma i kontakt med designers runt om i världen. Du kan lära dig mycket av deras misstag och framgångar.

FÖRVÄRVA GRUNDLÄGGANDE FÄRDIGHETER

Det finns vissa färdigheter som är ett måste för webbdesigners. Du måste ha grundläggande kunskaper i några grundläggande programmeringsspråk, t.ex. HTML, CSS, Javascript, Flash, PHP, ASP och jQuery.

Dessutom kan lite kunskap om SEO hjälpa din webbplats att locka besökare. För grafisk redigering måste du dessutom ha grundläggande kunskaper i ett bildredigeringspaket som Photoshop. Om du funderar på att börja designa 3D-modeller bör du välja att lära dig 3D-programvara för datorgrafik som 3D Studio Max, Maya, etc.

Webbdesign kräver ständigt lärande. Du måste fortsätta att förbättra dina färdigheter hela tiden – med tålamod och passion kommer du att tycka att det är roligt.

PRAKTIK

Öva, öva och öva!

För att bli konkurrenskraftig som webbdesigner krävs mycket hårt arbete och övning. Öva hela tiden och se världen som en designer skulle se den – fånga upp intressant och inspirerande information och omvandla den till design.

Följ trender och ta reda på vad som är nytt. Testa nya saker. Gå med i frilansforum och öva mycket. Lär dig att misslyckas ofta, så att du kan lära dig och bli bättre.

SKAPA DIN EGEN PORTFÖLJ

Som nybörjare kommer du inte att ha några kunder, så den bästa idén är att börja skapa din egen webbplatsportfölj. Det blir ett skyltfönster för ditt arbete och gör det möjligt för människor att kontakta dig.

Att bygga sin egen webbplats visar verkligen vad man går för. Det är till och med viktigare än att ha en meritförteckning.

En personlig portfolio handlar om att marknadsföra sig själv. Du är ett varumärke och ditt namn är ett varumärkesnamn – ingen kommer att känna till ditt namn om du inte kommer in på arenan.

Tags :

Leave A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.