dd-logo-loader
logo
logo

Okategoriserad Toppföretag augusti 4, 2023

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EN NATIVE-APP OCH EN HYBRID-APP?

Writen by DD-seAdmin@

comments 0

Idag spelar mobilappar en avgörande roll. De har flyttat fokus från webbplatser till de appar som körs på mobila enheter. Mobila applikationer har blivit avgörande för många företag och utvecklare.

När man utvecklar en mobilapplikation är en av de viktigaste frågorna att ställa sig vilken typ av app man vill lansera. Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du väljer vilken typ av app som är bäst för dig.

Dessa faktorer kan vara:

1. Funktionalitet

Vilka funktioner eller egenskaper du vill ha i din app är viktiga faktorer att tänka på. Du måste ta hänsyn till om din app kräver GPS-åtkomst, kamera, kontaktlistor osv. Avancerad grafik är vanligtvis enklare och okomplicerad att hantera. Att besvara dessa frågor hjälper dig att utforma din affärsstrategi, och hjälper dig också att avgöra om du ska välja en native- eller hybridapp.

2. Användarupplevelse

Kvaliteten på användarupplevelsen är det enda som betyder något när du utvecklar din app. Användarna förväntar sig att appen ska vara responsiv när det gäller prestanda och hastighet. En mycket interaktiv användarupplevelse har stora fördelar – engagerade användare interagerar med appen oftare och under längre perioder. Det kan leda till mer pengar och högre app-värde.

3. Tidsbegränsningar

En annan faktor att ta hänsyn till är hur lång tid du har på dig att utveckla mobilappen. Vill du att applikationen ska byggas ut och släppas på marknaden så snart som möjligt, eller kan du vänta mer än ett par månader på att appen ska lanseras? Att välja ASAP innebär oftast att man måste göra många kompromisser under apputvecklingen.

4. Din budget

Om du är uppmärksam på dina prioriteringar och om du kommer att anlita offshore- eller in-house-utvecklare kan du få en bra uppfattning om hur dina kostnader för apputveckling kommer att se ut. Rätt metod för apputveckling är inte billig, men den är väl värd sitt pris.

Se till att göra en djupgående undersökning och fokusera på alla ovanstående faktorer så att du kan välja den bästa typen av app som passar dina behov. Om du väljer fel typ måste du göra om hela applikationen. Det är mer kostnadseffektivt att göra rätt val från början.

En native-app är rätt väg att gå om du har mycket pengar, tid och utvecklingskompetens och resurser, medan en hybridapp är ett bra val för enkla, okomplicerade och relativt billiga mobilappar.

Låt oss ta en titt på båda alternativen, så att du kan få en bättre uppfattning om vad som fungerar bäst för dig.

NATIV

Med mer än 800 miljoner sålda iOS-enheter och 900 miljoner aktiverade Android-enheter överträffar mobilen datorn. Nästan 86 % av mobilanvändarna föredrar att använda appar framför webbläsaren. Den inbyggda upplevelsen är bättre än webb- eller hybridalternativet när det gäller faktorer som prestanda, hastighet, användarupplevelse och säkerhet. Alla dessa faktorer är till stor fördel för inbyggda appar.

Ett inbyggt användargränssnitt gör att användaren snabbt lär sig appen eftersom interaktionen i appen ser ut och känns konsekvent med andra appar på enheten. På så sätt är det mer sannolikt att användaren snabbt lär sig hur man navigerar och använder din mobilapp. En mobilapp är lätt att hitta i appbutiker (Apples App Store, Google Play Store), som ger dig ett antal sätt att marknadsföra din app till en låg kostnad. Du har möjlighet att inkludera en beskrivning, skärmdumpar av din app och recensioner som lockar konsumenter och driver nedladdningar av din app.

När vi talar om prestanda och hastighet är en native-app snabbare och mer tillförlitlig tack vare själva designen. När en användare navigerar i en inbyggd mobilapplikation finns innehållet, de visuella elementen och strukturen redan på telefonen, vilket ger en sömlös upplevelse. Dessutom ger tillgång till hårdvara och programvara en högre nivå av tillgång för utvecklare att dra full nytta av ramverk som erbjuds av Apple, Android och Microsoft – appar kan innehålla uppdaterade funktioner i dessa mobila operativsystem.

Native apps är självförsörjande – data som är kopplade till en native app lagras på enheten – men vissa data kan också lagras på distans och nås av native-appen. Beroende på hur appen arbetar med data kan det hända att en internetanslutning krävs eller inte.

En nackdel med native-appar är att de vanligtvis är dyrare att utveckla, särskilt om du stöder flera enhetsplattformar. Att stödja flera plattformar kräver att man underhåller flera kodbaser, och det kan leda till höga utvecklingskostnader, underhållskostnader, uppdateringskostnader med mera. Vissa användare kan välja att ignorera en appuppdatering, vilket kan leda till att olika användare använder olika versioner av en app. Detta kan göra din app svårare att underhålla och supportera. Även om användarna enkelt kan komma åt en native-app på sina mobila enheter måste de först ladda ner appen från en appbutik och installera den på enheten – vilket kan vara avskräckande för vissa personer.

HYBRID

Hybridappar är enklare, billigare och bekvämare att utveckla. De är vanligtvis gjorda med HTML eller Javascript, men innehåller också vissa inbyggda appfunktioner som visning på enhetens startskärm och viss API-integrering.

En hybridapp är en inkapslad webbapp som har åtkomst till Internet via en webbläsare som är inbäddad i själva appen.

När du har mindre tid och budget för att lansera en app kan en hybridapp vara ett bra alternativ. Appen kan byggas från en enda kodbas, släppas på flera plattformar och utvecklingstiden och -arbetet är betydligt lägre än för inbyggda applikationer. Det har också bara ett användargränssnitt för alla plattformar.

Nyckeln till en lyckad appupplevelse ligger i dess prestanda. En hybridapp ligger långt efter om vi talar om prestanda och hastighet. Antalet serverförfrågningar och förfrågningar om lastbalansering är två faktorer som kan påverka appens övergripande prestanda. Medan de flesta av hybridappens funktioner är internetbaserade på grund av den omfattande användningen av webbteknik, kan de delar av programmet som är skrivna i native code nås offline. Därför kan hybridappar användas både online och offline.

Hybridappar kan nås via en webbläsare som finns i den mobila enheten. Du behöver alltså inte installera någon ny programvara. Uppdateringar och andra korrigeringar görs endast på webbservern – de kräver inget ingripande från användaren. Detta till skillnad från native apps, där användarna måste uppdatera apparna manuellt.

Nackdelarna med att välja hybridapplikationer är att mobila webbappar inte har tillgång till alla enhetens funktioner (både hårdvara och mjukvara). På grund av detta upplever användaren inte konsistensen hos en app som är inbyggd i den mobila enheten.

Till skillnad från native-appar kräver hybridappar inga frekventa uppdateringar av appen. När det krävs en appuppdatering kommer det sannolikt att leda till betydande merkostnader på lång sikt.

När vi talar om sökbarhet för appar tycker användarna vanligtvis att det är svårare att söka efter en mobilapp eftersom det saknas en centraliserad appbutik. Hybridappar hittas vanligtvis inte av sökmotorer.

Om du väljer att bygga en native- eller hybridapp beror på faktorer som dina affärsmål, önskad målgrupp och tekniska krav.

Du behöver inte nödvändigtvis välja antingen en native- eller hybridapp. Som tidigare nämnts har företag som Facebook, Linked-In och Twitter båda typerna av appar. De största begränsningarna för apputveckling kan vara budget- och resursrelaterade när vi försöker bestämma om vi ska prioritera antingen native- eller hybridappar.

Tags :

Leave A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.