dd-logo-loader
logo
logo

Okategoriserad Toppföretag augusti 4, 2023

VARFÖR BLIR UTBILDNINGSAPPAR ALLT POPULÄRARE NUFÖRTIDEN?

Writen by DD-seAdmin@

comments 0

Enligt en forskningsstudie finns det fler mobila enheter – inklusive telefoner, smartphones och surfplattor – på jorden än det finns människor. Forskningen visade hur smartphones och mobiltelefonteknik växer fem gånger snabbare än den mänskliga befolkningen. Med den enorma tillväxten inom mobil teknik, som till stor del beror på dess lättillgänglighet, smarta funktioner och ekosystem för appar, blir det allt viktigare att engagera sig i den mobila världen. Mobila enheter har en stor inverkan på vårt dagliga liv, inklusive våra klassrum.

Enligt en PBS-undersökning har 56 procent av barnen i åldern 8-12 år en mobiltelefon, 58 procent av tonåringarna har tillgång till en surfplatta, 91 procent av tonåringarna går åtminstone ibland online med en mobil enhet och mer än 50 procent av föräldrarna anser att skolorna bör använda mobilappar i större utsträckning i undervisningen.

I samma studie ansåg 86 % av studenterna att tekniken gör dem mer effektiva när det gäller att lära sig nya uppgifter. 68 % av föräldrarna håller med om att mobila enheter och appar kan hjälpa till att lära ut hur man läser, och 67 % tror att de kan hjälpa till att lära ut matematik.

Barn lär sig nu att swipa innan de kan knyta sina egna skor. Och iPads, iPhones och surfplattor ges ofta som gåvor till tonåringar och barn. Med dessa fakta i åtanke är det lätt att förstå varför utbildningsappar blir allt populärare.

Dagens smartphones är ultraportabla, vilket innebär att de väger en bråkdel av vad andra enheter gör. Mobiltelefoner har effektiva funktioner som sökfunktioner och kan samla in riktad information. Studenter tycker ofta att mobila enheter är mer effektiva och lätta att bära med sig än fysiska böcker. Studenter kan ladda ner appar för att studera när och var de vill – webbsurfning och appar kan ge studenter tillgång till stora mängder information.

Utbildning är nu den tredje mest populära kategorin i Apples App Store. Den globala marknaden för m-learning beräknas överstiga 37 miljarder dollar år 2020.

Oavsett om du letar efter sätt att träna hjärnan, organisera ditt kursarbete eller utöka din kunskap finns det mer än en app som är särskilt utformad för att göra jobbet. Lärandeappar gör skillnad.

Det finns många fördelar med att använda mobila utbildningsapplikationer, och studenter som studerar på mobila enheter är nästan tre gånger mer benägna att följa sina egna framsteg. 60 % av eleverna säger att de skulle betala upp till 5 USD för en app som stödjer deras lärande.

Studenter och förskolebarn tenderar att vara mer engagerade i sina inlärningsaktiviteter när de kan komma åt dem från vilken enhet och plats som helst. Det ger en bättre koppling till deras lärande när de kan fortsätta med sina aktiviteter när lektionen är slut eller när de går hem. Denna högre nivå av engagemang för materialet kan leda till bättre resultat och bättre förmåga att ta till sig ny information.

Inte helt oväntat har utbudet av sådana applikationer ökat kraftigt under de senaste åren, och bara i Apples iTunes Store finns mer än 65 200 utbildningsappar. Så varför används mobilt lärande i så stor utsträckning? Låt oss ta en titt:

Apparna är tillgängliga 24/7:

Apparna är lättillgängliga – det finns inga tidsscheman för att få tillgång till information.

Appar är INTERAKTIVA:

Mobilappar erbjuder ett brett utbud av intressanta och interaktiva aktiviteter för elever och barn.

Appar hjälper till i KLASSRUMMET:

Appar spelar en viktig roll när det gäller att förbereda små elever för deras dagliga uppgifter i skolan. Om ett barn vet vilket ämne som ska läras ut nästa dag kan han eller hon enkelt slå upp det i en app som är utformad för att lära ut det ämnet.

Appar är roliga!

Appar för barn är särskilt utformade för att maximera engagemanget och få dem att fortsätta lära sig genom att göra lärandet roligt.

Appar är bärbara:

Bilresor eller långa tåg- eller flygresor är det perfekta tillfället att ta fram din smartphone eller surfplatta och hålla de små sinnena sysselsatta och underhållna med att rita, spela pedagogiska spel eller läsa appar.

Tags :

Leave A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.