dd-logo-loader
logo
logo

Okategoriserad Toppföretag augusti 4, 2023

VIKTIGA FAKTA INNAN DU ANLITAR EN WEBBDESIGNER

Writen by DD-seAdmin@

comments 0

Formgivarens arbete måste matcha din vision

Detta är viktigt att tänka på när du skummar igenom webbdesignerns portfölj. Varje företag har olika strategier, målgrupper och övergripande visioner. Du bör se till att den webbdesigner du vill anlita återspeglar din affärsstil. Webbplatsen ska vara välgjord, designen ska vara modern och aktuell och allt ska vara professionellt optimerat. Utan korrekt optimering kommer du sannolikt att gå miste om användare och tittare.

Kontakta tidigare kunder för referenser

Tidigare kunders referenser kan spela en avgörande roll. Det är alltid en bra idé att prata med tidigare kunder för att få en bättre förståelse för företaget och bedöma deras arbete. Hur blev den slutliga produkten? Hur framgångsrik blev webbplatsen? Finns det några fallgropar som man bör vara uppmärksam på? Vad kan du förvänta dig av denna webbdesignbyrå?

Information om projektgruppen

Vissa webbdesignföretag kan tilldela enskilda personer eller ett team till ditt projekt, beroende på arbetets omfattning. En del av projektarbetet kan utföras off-shore eller in-house. Det är viktigt att veta vilken erfarenhet och vilka kvalifikationer den person eller det team som arbetar med ditt projekt har. Du kan be om arbetsprover, prata om deras expertis inom webbdesignverktyg och begära kundreferenser.

SEO-optimering

SEO har på ett dramatiskt sätt förändrat hur webbplatser används under de senaste åren. Det som en gång var mycket tekniskt handlar nu mycket mer om att utveckla innehåll som din målgrupp söker efter online. Din webbdesigner bör ge dig tydliga förslag på hur de ska integrera SEO i din webbplats. Sökmotoroptimering är en av de viktigaste faktorerna för kvalitetsdesign. Var säker på vilken strategi för SEO som kommer att användas, och hur de kommer att balansera rätt innehåll och tekniska optimeringar.

Utveckla en webbplats i ett innehållshanteringssystem (CMS)

Enligt Webopedia är ett Content Management System, även kallat Web Management System, en mjukvara eller en grupp av applikationer och verktyg som gör det möjligt för en organisation att sömlöst skapa, redigera, granska och publicera elektronisk text. Idag använder nästan alla webbplatser som är aktuella ett CMS.

Det finns många olika CMS-alternativ. Se till att den plattform som din webbdesigner väljer är anpassad till dina behov och krav. Du bör också ta reda på om den är webbaserad, användarvänlig och om du kommer att ha tillgång till alla dess funktioner. Fråga om det finns någon utbildning tillgänglig om du använder den för första gången. I slutändan kommer ditt företag att använda den här funktionen mest, så den bör vara enkel att använda för ditt team.

Ägande av webbplats

Upphovsrättslagen säger att den som skapar design och innehåll på en webbplats ipso facto blir den juridiska ägaren till designen eller innehållet i samma ögonblick som det designas eller skrivs. Detta innebär att du i själva verket inte äger webbplatsen. Därför är det viktigt att du diskuterar ett ”work-for-hire”-avtal med din webbdesigner så att du kan hävda äganderätten till din egen digitala egendom. Några av de viktigaste sakerna du faktiskt kan äga kan vara den visuella designen, HTML/CSS/Javascript, anpassad källkod och innehållet på webbplatsen.

Projektets slutförandeperiod

Vanligtvis beror tidsplanen för ett webbdesignprojekt i hög grad på arbetets omfattning, tidsplanen och hur snabbt både du och webbdesignern håller tidsfristerna. Baserat på dina projektkrav bör webbdesignern kunna uppskatta hur lång tid ett projekt kan ta och tillhandahålla en grundläggande tidslinje och milstolpar. Designern bör också nämna hur de kommer att hantera om de inte kan hålla tidsfristerna.

Att arbeta under budget

Detta är en viktig faktor att ta hänsyn till – du får inte glömma att fråga webbdesignern om de kan arbeta inom din budget. Tänk på det som att du delar din budget med en bilhandlare eller fastighetsmäklare. Om de inte känner till din budget kommer de inte att kunna visa dig vilken typ av bil eller bostad som passar dig bäst. När du fattar beslut om detta bör du tänka på kostnaden i förhållande till fördelarna. Denna analys är den avgörande faktorn när du fastställer din budget. Ibland är det värt att betala mer initialt om du vet att du kommer att få en högre avkastning för det utförda arbetet.

Vad ingår i det angivna priset

Precis som inom alla andra områden finns det människor som tar ut för höga avgifter och andra som försöker hålla kostnaderna nere på grund av konkurrensen. Utmaningen för företaget är att hitta en balans i prissättningen. Prisstrukturen för webbdesign varierar mellan olika företag – vissa använder fasta projektpriser, andra använder timpriser. Priset bestäms av erfarenhet, kunskap, expertis och projektets omfattning. Det är viktigt att förstå vad som ingår i prisuppgiften och vad som inte gör det, inklusive om det finns några ytterligare eller dolda kostnader. Allt detta bör kommuniceras innan projektet påbörjas.

Även om ansvaret för designen ligger helt på din webbdesignfirma, har du också vissa skyldigheter. De bästa webbplatserna skapas inte bara av webbdesigners, utan också genom att kundföretaget involveras i varje steg.

Tags :

Leave A Comment

This site is registered on wpml.org as a development site.